Közösségi közlekedési fejlesztések az Észak-Alföldön

Nyomtatás

Az Észak-Alföldi Operatív Program "Közösségi közlekedés infrastrukturális fejlesztése" című pályázata keretében 8 projekt kapott támogatást.

A Jászkun Volán Zrt. több, mint 85 millió forintot nyert, melynek révén 2009. második felére 36 autóbuszt korszerű informatikai eszközökkel látnak el. Az autóbuszok wapos rendszeren keresztül, akár telefonon is követhetőek lesznek majd. A beruházással a forgalomirányítás és az utastájékoztatás is javul.

További jó hír, hogy a cég tervei között szerepel, hogy a rendszerbe valamennyi helyközi autóbuszát bevonja.

A volán mellett Szolnok önkormányzata is sikeresen pályázott. A település közel 60 millió forintot nyert buszmegállók felújítására.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Kocsord több mint 28 millió forintot nyert buszöblök kiszélesítésére, felújítására, valamint fedett várakozóhelyek kialakítására, míg Újfehértó hasonló célokra 82,5 millió forintot fordíthat.

Több mint 245 millió forintot nyert Ibrány, melynek révén buszöblök kialakítására, gyalogátkelőhelyek és közlekedési lámpák létesítésére kerül sor.

A projekt részeként egy (6 beállós) őrzött buszparkolót is építenek, mely a későbbiekben buszpályaudvar kialakítására is lehetőséget teremt.

A fejlesztés Nagyhalászt is érinti, ahol szintén gyalogátkelőket létesítenek, buszöblöket korszerűsítenek, de egy buszforduló kiépítésére is sor kerül.

Hajdú-Bihar megyében Derecske és Püspökladány buszöblök, illetve megállók építésére, korszerűsítésére pályázott. Előbbi 52 millió forintos, míg utóbbi 31,5 millió forintos támogatásban részesült.

A nyertesek között van Balmazújváros önkormányzata is. A kisváros összesen 37 millió forintot nyert a helyi buszközlekedési vonalán lévő megállók felújítására. A legtöbb esetben peronokat, buszöblöket korszerűsítenek, illetve alakítanak ki, de 7 helyen fedett - üveges - utasvárót is létesítenek.

Belépés