Díjat kaptunk!

Nyomtatás
Díjátadó (fotó:haon.hu)

A Civil Díjat Koppányi István, debreceni önkormányzat 1996-ban fiatalon elhunyt első civil referense emlékére alapította a helyi Szóla Rádió Alapítvány, ahol Koppányi István életének utolsó éveiben tevékenykedett. A 16 éve alapított díjat évente az a civil szervezet nyerheti el, amelyik az adott évben a legtöbbet tette a helyi civil társadalom épüléséért. Koppányi István alapító tagja volt a Szóla Rádió Alapítványnak, ötletgazdája és első szerkesztője a Hajdú-Bihar megye civil szervezeteit bemutató, Civil Műhely című kétévente megjelenő cím- és adattársorozatnak, valamint felelős szerkesztője a Varázstükör című magyar művelődéstörténeti kiadványsorozatnak. Élete utolsó éveiben a debreceni polgármesteri hivatal közművelődési előadójaként szolgálta a civil ügyet. Emlékére barátai 1996-ban megalapították a nevét viselő civil díjat, melyet évente adnak át egy arra érdemes hajdú-bihari civil szervezetnek.

A díj átadására Balmazújvárosban, zenés ünnepség keretében került sor, az előző évi díjazott, a BAKI Egyesület székhelyén. Az elismerés mellett a díj alapítói szavazatukkal anyagilag is hozzájárulnak a díjazott szervezet további tevékenységéhez. Egyesületünk 70 ezer forintot kapott az alapítóktól.

Úgy gondoljuk, hogy ez a díj is bizonyítja, hogy munkánk nem hibavaló és biztatást ad számunkra, hogy a kiálljunk a jövő közösségi közlekedésért és az utasokért.

Elmúlt évek díjazottjai:

1997: Civil Terasz – Civil Szervezetek Szövetsége, Debrecen
1998: Kuckó Művésztanya Egyesület, Debrecen
1999: Szóla Rádió Alapítvány, Debrecen
2000: Vonzáskör Egyesület, Püspökladány
2001: Más Mozaik Kulturális Egyesület, Debrecen
2002: Vízöntő Kulturális Egyesület, Debrecen
2003: Motolla Egyesület, Debrecen
2004: Kelet-magyarországi Közösségszolgálat Alapítványa, Debrecen
2005: Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület, Nagyrábé
2006: Főnix Néptánc Együttes Egyesület, Debrecen
2007: Nagyközségi Népfőiskolai Egyesület, Földes
2008: Magnitúdó Csillagászati Egyesület, Debrecen
2009: Valcer Táncstúdió, Debrecen
2010: Fehér Bot Alapítvány, Hajdúdorog
2011: BAKI Egyesület, Balmazújváros
2012: Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület, Debrecen

Belépés