Játékos közlekedés - Homokkerti Pitypang Óvoda festése

Nyomtatás
Játékos közlekedés - Homokkerti Pitypang Óvoda festése

A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület az elmúlt évben is sikerrel pályázott az Új Európa Alapítvány és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben meghirdetett (KÖSZ!) programra, amelynek célja, hogy civil szervezetek számára forrást biztosítson az Iskolai Közösségi Szolgálat* előírásainak megfelelő programok megvalósítására középiskolák 9-11. évfolyamos diákjai számára.

Az általunk végzett felmérések alapján népszerűek voltak az olyan közösségi szolgálat keretében végezhető feladatok, amelyben középiskolások nyújtanak segítséget a fiatalabb korosztály számára. Ezen cél mentén készítettük elő pályázatunkat és három középiskolával partnerségben született meg a “Játékos közlekedés!” programunk. 

Az elmúlt napokban a Könnyűipari Szakközép- és Szakiskola diákjai közösségi szolgálat keretében ovisoknak szóló, közösségi közlekedéshez kapcsolódó, mesés témájú rajzokat terveztek, majd saját maguk felfestették a Homokkerti Pitypang Óvoda két termének belső falaira. A rajzokon az óvoda jelképei, mesefigurák és közösségi közlekedéssel kapcsolatos járművek, vonatok kerültek megörökítésre.

Programunkkal több célt is szolgálunk: A közreműködő iskolák diákjai számára olyan, a szakmai tanulmányaiknak és érdeklődésüknek megfelelő feladatokat biztosítása, amelyet szívesen végeznek. A rajzok megvalósítása során minimális feltételt szabtunk, amely az óvoda részéről az intézmény jelképének, egyesületünk részéről a pedig közösségi közlekedés témájának megjelenítése volt. A feladat további megvalósításában csak a diákok saját elképzelése és a helyi adottságok szabott határt. A másik célunk az egyesületünk által szabott témaválasztással a közösségi közlekedés népszerűsítése. A program során megvalósuló feladatokkal az az üzenetünk, már az óvodás korosztály felé is, hogy a közösségi közlekedés a mindennapjaink része.

A fali dekoráció készítésében összesen tizenhat diák vett részt, akiknek személyenként 11-25 órányi közösségi szolgálat elvégzését tudtuk biztosítani. Ez összesen több mint 200 órányi közösségi szolgálat teljesítését jelenti. és a Homokkerti Pitypang Óvoda falait díszítik.

A rajzokat a Debreceni SZC Könnyűipari Szakképző Iskolája és Speciális Szakiskolájának divat- és stílustervező szakos, művészeti csoportjának diákjai tervezték ls festették.

10.a
Berkes Emese
Bittman Alexandra
Borók Cintia
Budai Veronika
Kárai Evelin
Kasza Boglárka
Kecskés Bella
Máté Katalin
Orbán Kíra
Pusztai Sándor
Sándor Krisztina
Szmir Dorina

11.a
Czibere Anett
Kozma Evelin Zsófia
Stefucz Nikolett
Szabó Boglárka
Zvezdovits Dóra

Felkészítő tanárok:
Bogosné Móré Krisztina
Nagy Klára Mária

Játékos közlekedés - Homokkerti Pitypang Óvoda festése

Belépés