FIX-870

Nyomtatás

Népszerű volt a nosztalgiabusz a Múzeumok Éjszakáján

Népszerű volt a nosztalgiabusz a Múzeumok Éjszakáján

Ismét hatalmas sikere volt a nosztalgia autóbusznak a Múzeumok Éjszakáján.  A Hajdú Volán Zrt. Ikarus 311-es autóbusza nem sokkal 19 óra előtt érkezett a MODEM mellé, ahol azonnal népes sereg állta körül. Az autóbuszt 23:30-ig lehetett megtekinteni a helyszínen, ahol nem csak az autóbuszról, hanem az Ikarus gyár és a hazai autóbuszgyártás történetéről ismerhettek meg részleteket a látogatók. 

Az első járat 23:30-kor indult, azonban már indulás előtt fél órával kisebb tumultus alakult ki az autóbuszban, hiszen szinte már mindenki arra várt hogy elinduljon a veterán jármű. Induláskor a másik két járaton (0:30 és 1:30) is elfogytak az ülőhelyek és sokan választották a nosztalgia járatot hazaútjukhoz. 

Ezúton is köszönjük a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításáért felelős önkénteseknek munkáját, valamint a Hajdú Volán Zrt, Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Déri Múzeum, a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ közreműködését.

Újra nosztalgiabusz a 28-as vonalon

FIX-870A Hajdú Volán Zrt. nosztalgiabusza ismét előkerült és 2008. május 11-én a 28-as vonalon utazhatunk vele. A cég idén 38 éves Ikarus 311-es típusú busza, amely a FIX-870 rendszámot viseli, újra az utazóközönség szolgálatába áll. A járatok 10:00, 12:00 és 14:00 órakor indulnak a Doberdó utcai végállomásról és ezúttal is díjmentesen igénybevezetők. A mostani menet érdekessége, hogy a Mihálynapi Vásár miatt a nosztalgiajáratok is a Kartács utca - Mikszáth Kálmán utca - Thomas Mann ucta - Nádor utca - Füredi út terelőútvonalon közlekednek. Kellemes utazást és jó szórakozást kívánunk!

Tartalom átvétel

Belépés