Aláírták az autóbusz-állomás finanszírozási szerződését

Nyomtatás

Juhász Zoltán, Nagykálló polgármestere és dr. Fésüs László, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatóhelyettese aláírták a „Nagykálló térségi közösségi közlekedési decentrum fejlesztése” című pályázat támogatási szerződését.

A fejlesztés megvalósításához az ÉAOP-3.1.4/B pályázati konstrukcióra benyújtott pályázattal 157.403.823 Ft EU-s támogatást nyert az önkormányzat. A beruházás teljes költsége: 174.893.137 Ft.

A fejlesztéssel a jelenlegi piac mögötti területen új autóbusz-állomás és környezetének kialakítása valósul meg, melynek eredményeként az autóbusz-állomás átköltözik modernebb és komfortosabb körülmények közé. A Bátori úton lévő tűzoltó laktanya lebontásra kerül, a helyén a buszállomáshoz vezető bekötőút épül.

A beruházás során megépül egy fedett és zárt váróterem, mozgáskorlátozottak számára is használható mellékhelyiségekkel, körülötte 4 db buszmegálló, egy buszforduló, autóbusz és személyautó parkolók, de megvalósul az autóbusz-állomás környezetének kialakítása, parkosítása.

Ez a beruházás a tervek szerint még idén megvalósulhat, a kivitelezés közbeszerzési eljárása folyamatban van, és így a városközpont rehabilitációs elképzelések első megvalósuló beruházása lesz.

Forrás: nagykallo.hu

Belépés