Fókuszban a közösségi közlekedés

Nyomtatás

Kerékpárút-hálózat bővítésére 1,46 milliárd, közösségi közlekedésre pedig további 1,7 milliárd forintot fordíthat 8 kistérség.

Magyarországon 33 leghátrányosabb kistérség van, melyből 8 az Észak-alföldi régió terültén található. Ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 1-1 van.

- A leghátrányosabb helyzetű kistérségek maguk készítettek el egy programot, hogy mire költenének forrásokat abban az esetben, ha ilyen támogatásaik lennének. A régió 8 leghátrányosabb helyzetű kistérsége közel 24 milliárd forint összegű támogatáshoz jutott - közölte Gazda László, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

A baktalórántházi kistérség 2,5 milliárd, a csengeri 1,65, a fehérgyarmati 3,7, a mátészalkai 3,5, a nyírbátori 2,75, a vásárosnaményi 2,7, a tiszafüredi 2,35, míg a berettyóújfalui 3,3 milliárd forintos támogatási összeget fordíthat 2013-ig felzárkóztatására.

A támogatás elsősorban az infrastruktúra (1,9 milliárd) javítására, az önkormányzati utak fejlesztésére (1,3 milliárd), a kerékpárút-hálózat bővítésére (1,46 milliárd), valamint a közösségi közlekedés fejlesztésére (1,7 milliárd) használható fel.

Belépés