Gyermekvasutas tanfolyam indul Hűvösvölgyben!

Nyomtatás

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút felvételt hirdet a 4., 5. és 6. osztályos tanulók számára a 2009. január 31-én 9.00-kor, Hűvösvölgyben induló Gyermek­vasutas tanfolyamára.

Ismeretes, hogy a Gyermekvasút tavaly ünnepelte 60. születésnapját. A nagy hagyományokkal rendelkező kisvasúton egyfajta érdem gyermekvasutasnak lenni. A gyermekek elsajátítják a kisvasút irányításának csínját-bínját, a mozdonyvezetés kivételével minden vasúti szolgálatot ellátnak.

A gyermekvasutas tanfolyamra jelentkezés feltétele a 4., 5., vagy 6. iskolai osztály, a szülő és az iskola írásos hozzájárulása, legalább 4,00 tanulmányi eredmény és orvosi alkalmasság. A jelentkezési lap beszerezhető a Gyermekvasút állomásain és a budapesti iskolákban, illetve letölthető a gyermekvasut.hu internetes oldalon.

A négyhónapos képzés heti egy nap elfoglaltságot jelent, felváltva pénteken délután a belvárosban, illetve szombaton egész nap a Gyermekvasút valamelyik állomásán.

A februári vizsgák után a gyerekek önálló szolgálatot látnak el a Gyermekvasúton jegyvizsgáló, pénztáros, váltókezelő, forgalmista, hangosbemondó beosztásokban, az iskolai tanítási időszakban 15 naponként (havi két nap), a nyári szünetben pedig kéthetes tábor keretében.

A gyerekeknek a szolgálatokon kívül számos érdekes és hangulatos programot is szervez a gyermekvasút. A szolgálatok és az egyéb programok során a kisvasutasok sok-sok tapasztalatot gyűjthetnek, a valóságban is felhasználhatják az iskolában tanultakat.

MÁV Sajtószolgálat

Belépés