Nagy lehetőség előtt Szolnok

Nyomtatás

Szolnok a Magyarországon áthaladó nemzetközi vasúti korridorban fekszik, a vasúti logisztikában kiváló adottságai vannak.

Az elmúlt években több ilyen irányú fejlesztés is megvalósult. Tavaly június óta egy távol-keleti cég a Kína felöl Magyarország irányába közlekedtetett konténerforgalom egy részét Szolnokra érkezteti heti, illetve kétheti gyakorisággal.  A logisztikai bázis mellett vasúti gyártókapacitás is található Szolnokon, hiszen itt működik a svájci Stadler cég A gazdasági válság miatt átmenetileg visszaesett a szolnoki vasúti logisztika forgalma. Igaz, az országos átlagnál, ami harminc százalékra tehető, kevésbé csökkent. Szerencsére, a jövőben még erősödhet a nemzetközi logisztika terület, mivel egy tőkeerős befektető csoport Magyarországon, nevezetesen Szolnokon is logisztikai központot kíván üzemeltetni.

A hazai beruházással párhuzamosan Kínában is létesítenek hasonló központot, az ottani partnerekkel közösen. Ha a program megvalósul, Szolnok lesz az elosztó központja az Ázsiából délkelet-európai országok felé irányuló áruforgalomnak. 

Forrás: MÁV Cargo Zrt.
 

Belépés