Elővárosi-villamospótló kerékpártúra

Nyomtatás
Elővárosi-villamospótló kerékpártúra

Egyesületünk kerékpártúrát szervez 2013. szeptember 21-én, Hajdúsámsontól Debrecenig. Túránk célja, hogy Ön részletesen is megismerhesse az Európa szerte széles körben alkalmazott elővárosi villamost, a "TramTrain" rendszert. Az idei túránk érdekessége, hogy egy olyan vasútvonal mentén tekerünk végig, ahol már a egyszer létezett ez az integrált közlekedési forma, hiszen a Debrecen-Nyírbátor HÉV egykor a pallagi (3-as) és a nyulasi (5-ös) villamos vonalán közlekedett.

Régiónk kiváló adottságokkal rendelkezik a települések központjait összekötő, átszállásmentes kapcsolatot biztosító elővárosi villamosvonal terén. A rendszer lényege, hogy a villamos nem csak a városban közlekedik, hanem átmegy a szomszédos településekre is. Az erre alkalmas villamosok városon kívül a vonatok által is használt vágányokon közlekednek, majd egy másik városban villamosként bejárják annak a belvárosát is. Ezáltal gyorsan, kényelmesen és átszállás nélkül utazhatunk egyik városból a másikba.


A túrát kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek egyaránt bevállalhatják, hisz nem fogunk sietni. A célunk az ismeretterjesztés, több helyszínen is megállunk. A jelen látványa mellett megemlékezünk a múltról és bemutatunk Önnek egy lehetséges jövőt. Eközben egy kellemes családi programon vehetnek részt, ahol nem csak a közlekedésről, de a bejárt területekről is érdekes információkat tudhatnak meg.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, részvételi szándékát a derke@derke.hu címen, vagy facebook oldalunkon jelezze legkésőbb 2013. szeptember 19-ig, mivel a csoportos utazást és a tömeges kerékpárszállítást a vasúttársaság felé előzetesen be kell jelentenünk, hogy elférjünk a szerelvényen.


Program:

  • 09:00 - Gyülekező a Nagyállomás előtt (az árkádok alatt)
  • 09:05 - Jegyvásárlás
  • 09:15 - Indulás vonattal Hajdúsámsonba
  • 09:37 - Érkezés Hajdúsámsonba és indulás a túrára
  • kb. 12:00 - Érkezés Debrecenbe (Klinikák)
  • kb. 12:25 - Érkezés Debrecenbe (Kossuth tér)


Hajdúsámsontól a vasút mentén haladunk Dombostanya felé, majd - ahogy egykoron a Debrecen-Nyirbátori HÉV is - keresztezzük a 100-as
számú vasútvonalat és Pallagra érkezünk, ahonnan a Nagyerdő felé vesszük az irányt.


A Nagyerdőben keresztezzük azt az iparvágányt, amin keresztül összekapcsolható az 1-es villamos és nagyvasúti hálózat. Majd az Klinika területén át az egykori 5-ös villamos végállomásához érünk. Utunkat pedig a Böszörményi úton épült kerékpárúton folyatatjuk, több ponton is érintve az épülő 2-es villamos nyomvonalát.


A túrán való részvétel ingyenes, azonban Debrecen-Hajdúsámson vasúti jegyért fizetni kell

  • Felnőtt: 370,- Ft/fő (felnőtt, utazási kedvezmény nélkül)
  • Diák vagy nyugdíjas: 185,- Ft/fő (nappali tagozatos diák, nyugdíjas, MÁV-START klubkártya)
  • A MÁV-START Zrt. jóvoltából a Mobilitási Héten ingyenes a kerékpárszállítás!

Természetesen Ön Hajdúsámsonban, vagy utunk bármely szakaszán csatlakozhat hozzánk, ez esetben a vonatért nem kell fizetni. Azonban kérjük, hogy részvételi szándékát ekkor is jelezze.


Szervezési okokból 30 főnél több regisztrációt nem tudunk fogadni.


Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület

Elővárosi-villamospótló kerékpártúra
CsatolmányMéret
DERKE-Villamospotlo_kerekpartura-Hajdusamson.pdf365.57 KB

Belépés