Mobilitás eljutási verseny

Nyomtatás
A Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület a DKV Zrt. és a Cívishír támogatásával ebben az évben is rendez Mobiltás eljutási versenyt. A verseny célja, a különböző közlekedési módok közötti eljutási idő különbségét szemléltesse. Ennek megfelelően a verseny célja nem az egyéni résztvevők győzelme, hanem a különböző közlekedési módok közötti különbségek megismerése, mind időben, térben és használhatóságban, beleértve a költségeket és az energiafelhasználást. Az eljutási versenyt az Nagyállomás és a Nagyerdő (II. János Pál pápa tér) között, valamint a Nagyállomás és a Böszörményi út / Doberdó utca között tartjuk. 
 
A verseny leírása:
Indulási pont: Debrecen, Nagyállomás, felvételi épület, indulási oldal, posta felőli parkoló.
 
Időpontok és útvonalak:
  • 2020. szeptember 17., csütörtök 7:00 (1-es villamos, Nagyállomás-Nagyerdei Park)
  • 2020. szeptember 18., péntek, 15:30 (2-es villamos, Nagyállomás - Árpád Vezér Általános Iskola Böszörményi út / Doberdó utca kereszteződésénél)
  • 2020. szeptember 22., kedd, 7:00 (1-es villamos, Nagyállomás-Nagyerdei Park)
Érkezés: 
17-én és 22-én: Debrecen, Nagyerdei Park, ködszínház melletti téren kijelölt pad.
18-án: Debrecen, Böszörményi út / Doberdó utca kereszteződése Árpád Vezér Általános Iskola előtt
 
Jutalom a verseny résztvevőinek:
Aki részt vesz a versenyen és teljesíti a távot pólót vagy bögrét kap ajándékba.
 
Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 16-án 13:00-ig.
 
A részvétel feltételei:
Részvétel autóval: 
Autóval a Nagyállomás előtti, posta melletti parkolóból kell indulni. A cél a II. János Pál pápa téren a ködszínház előtti járda / [Árpád Vezér Általános Iskola előtti buszmegálló], ahol egyesületünk munkatársa várja az érkezésed. Fontos, hogy ide már gyalogosan érkezz, miután leparkoltad az autódat. Az utazáshoz tetszőleges útvonalat választhatsz, azonban csak és kizárólag a KRESZ szabályainak betartásával közlekedhetsz. A javasolt útvonalak térképét itt találod. A részvétel feltétele, hogy telefonnal GPX fájlba rögzítsd az útvonalat bármelyik arra alkalmas navigációs szoftverrel és/vagy fedélzeti kamerával, vagy egy utastárs segítségével. Ha nincs kamerád korlátozott számban tudunk biztosítani, mert fontos számunkra, hogy a teljes utazás mozgókép formájában rögzítésre kerüljön. A versenyre egy vagy két fő jelentkezését várjuk. Fontos, hogy saját autóval érkezz és legyen érvényes jogosítványod.
 
Javasolt útvonalak autóval:
Javasoltútvonal a Nagyállomás-II. János Pál pápa tér között autóval
 
Javasoltútvonal a Nagyállomás-Doberdó utca között autóval
 
 
Részvétel kerékpárral:
Kerékpárral a Nagyállomás előtti parkolóból indulunk. Innen gyalogosan közelítjük meg a Piac utcát, ahonnan már lehet tekerni. A cél a II. János Pál pápa téren a ködszínház előtti járda [Árpád Vezér Általános Iskola előtti buszmegálló], ahol egyesületünk munkatársa várja az érkezésed. Fontos, hogy ide már úgy érkezz, hogy tolod a kerékpárt, hiszen a járdán fogunk állni. Tetszőleges útvonalat választhatsz, azonban csak és kizárólag a KRESZ szabályainak betartásával közlekedhetsz. A javasolt útvonalak térképét itt találod. Ahol a szabályok megengedik az úttesten is közlekedhetsz, illetve, ahol nem lehetséges kerékpárral közlekedni, ott tolnod kell. Előny ha van fejkamerád, vagy kerékpárra rögzíthető kamerád és telefonoddal tudod rögzíteni az útvonalat GPX fájlba.  Ha nincs kamerád korlátozott számban tudunk biztosítani, mert fontos számunkra, hogy a teljes utazás mozgókép formájában rögzítésre kerüljön. A versenyre 1-3 fő jelentkezését várjuk, akik együtt tekernek végig az eltervezett útvonalon. Fontos, hogy hozd a saját kerékpárod, mert kerékpárt nem tudunk biztosítani.
 
Javasolt útvonalak kerékpárral:
Javasoltútvonal a Nagyállomás-II. János Pál pápa tér között kerékpárral
 
Javasoltútvonal a Nagyállomás-Doberdó utca között kerékpárral
 
Részvétel villamossal:
A Nagyállomás előtti térről kell elindulnod, ahonnan gyalogosan megközelíted a villamosmegállót. Felszállsz a villamosra és útközben a személyiségi jogok betartása mellett készítesz fotót és/vagy videót magadról és az utazásról. Kérlek már azt is rögzítsd, hogy sétálsz a villamoshoz. A villamos elején, a járművezetőnél is lesz elhelyezve kamera. Az Aquaticum megállónál kell leszállnod, ahonnan gyalogosan közelíted meg a ködszínház előtti járdát. 
1-3 fős társaságok jelentkezését várjuk, akik számára a villamoson az utazás díjmentesen biztosított.
 
Javasolt navigációs alkalmazások útvonalrögzítésre:
 
Android telefonra: Speedometer GPS
 
iPhone telefonra: Smart GPS Speedometer
 
Mobilitás eljutási verseny
Javasoltútvonal a Nagyállomás-II. János Pál pápa tér között autóval
Javasoltútvonal a Nagyállomás-Doberdó utca között autóval
Javasoltútvonal a Nagyállomás-II. János Pál pápa tér között kerékpárral
Javasoltútvonal a Nagyállomás-Doberdó utca között kerékpárral

Belépés