Ismét Nosztalgia busz a Múzeumok Éjszakáján

Eltelt egy év és ismét Múzeumok Éjszakája. Mi pedig ismét hozzájárulunk ahhoz, hogy a kaland hazáig tartson ezért a tavalyi sikerre való tekintettel idén is indítunk éjszakai nosztalgia járatokat. Már 19:00-tól meg lehet tekinteni a Hajdú Volán Zrt. Ikarus 311 típusú autóbuszát a MODEM melletti parkolóban. Amennyivel hamarabb kezdünk, majdnem annyival tovább is tart a program, most eggyel több járat indul, 1:30-kor lesz harmadik kör is. Ezúton is köszönjük a Déri Múzeum, a Debreceni Református Kollégium Múzeuma és MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ közreműködését, hogy idén bővített rendezvénnyel jelentkezhetünk.

Az útvonal változatlan. A járatok 23:30-kor, 0:30-kor és 1:30-kor indulnak a Kölcsey Központ (Bethlen utca) buszmegállóból. Utunk során érintjük a Vénkertet, az Újkertet és az Egyetemet, majd visszatérünk a Bethlen utcára, ahol az autóbusz rendre 23:50, 0:50 és 1:50-kor indul tovább a Tócóskert és Tócóvölgy felé.

20:30-21:00 között "Mese az Ikarusról" címmel  Borsos Martin tart képekkel illusztrált előadást a magyar autóbuszgyártás történetéről és legendáiról. Az előadás az autóbuszban lesz ezért  maximum 30 fő részvételét tudjuk biztosítani. Az előadás megtekintése ingyenes.

Aki a Múzeumok Éjszakájára belépőjegyet vált és érvényes karszalaggal rendelkezik, díjmentesen utazhat. Aki nem rendelkezik múzeumi belépővel, részvételi díj ellenében az velünk utazhat.

Programunkkal ismét szeretnénk egy új, közlekedési témájú színfoltot vinni a debreceni Múzeumok Éjszakájába, és javítani a látogatók éjszakai hazajutási lehetőségein. Eközben mindenki egy új élménnyel gazdagodhat. Minden érdeklődőt szertetettel várunk!

A különjárat igénybevételének feltételei:

• A nosztalgia különjáratunkat az alábbi díjjak ellenében egy utazásra bárki igénybe veheti.
  • Aki szeretne, a teljes útvonalon végigutazhat megszakítás nélkül, azonban a három járatra külön-külön jegyet kell váltani.
  • Múzeumi belépővel (karszalaggal díjmentes az utazás)
  • Egy jegy ára: 300 Ft/fő (múzeumi belépő nélkül)
  • Családi jegy*: 800.- Ft (2 felnőtt és legalább 1 fő 14 év alatti együttes utazása esetén,  múzeumi belépő nélkül)
  • Szintén díjmentesen utazhatnak a Debreceni Regionális Közlekedési Egyesület tagjai és a rendezvény szervezésében rész vevő önkénteseink.
  • Az autóbusz a feltüntetett megállókban fel- és leszállásra is igénybe vehető.
  • A Tócóskert felé a Jókai utca megállóból indul az autóbusz, miután az Újkert-Egyetem felől visszaérkezett. Ezen a megállóhelyen a menetrendben feltüntetett indulási időt megvárjuk, amennyiben korábban érkezne oda a busz.
  • Az Ikarus 311 befogadóképessége nem túl nagy, ezért maximum 30 fő számára tudunk ülőhelyet biztosítani érkezési sorrendben.
  • A nosztalgia jármű 19:00-tól az indulásig MODEM bejárata melletti parkolóban díjmentesen megtekinthető azok számára is, akik nem utaznak velünk.
  • Az 1:50-kor a Jókai utca megállóból a Tócóskert felé induló járat már nem jön vissza a belvárosba, csak a Tócóskert tér megállóhelyig közlekedik!