A kaland hazáig tart! - Nosztalgia Busz a Múzeumok Éjszakáján

A kaland hazáig tart!

Egyesületünk mindig is kiemelten kezelte a közösségi közlekedés fejlesztési lehetőségeit, ugyanakkor fontosnak tartjuk az elmúlt korok értékeinek megőrzését, népszerűsítését is. Ezért az idei Múzeumok Éjszakájára meghirdetett programokhoz kapcsolódóanéjszakai nosztalgia járatot indítunk Debrecenben.

Már megszokott, hogy Szilveszterkor és augusztus 20-án a nappali üzemidőn túl is indulnak buszok és villamosok Debrecenben. Úgy gondoljuk, hogy a kezdeményezésünkre indított, jelenleg még csak alkalomszerű, járatok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, és nagy népszerűségnek örvendenek. Eme kínálat bővítéseként indítjuk útjára a Múzeumok Éjszakáján nosztalgia különjáratunkat. Ebben a Hajdú Volán Zrt. lesz nagy segítségükre, hiszen az cég állományában lévő Ikarus 311 típusú autóbusszal utazhatnak az érdeklődők ezen az éjjelen.

Járatunk 23:30-kor és 00:30-kor indul a Füvészkertben lévő autóbusz-parkolóból. Utunk során érintjük az Egyetemet, az Újkertet, a Vénkertet, a Tócóskertet és Tócóvölgyet. A jegy ára jelképes, mindössze 150,- Ft illetve családok számára további kedvezményt biztosítunk. A részletes feltételekről a mellkelt tájékoztatóból, valamint a http://menetrend.derke.hu információs oldalon tájékozódhatnak.

Programunkkal szeretnénk egy új, közlekedési témájú színfoltot vinni a debreceni Múzeumok Éjszakájába, és javítani a látogatók éjszakai hazajutási lehetőségein. Eközben mindenki egy új élménnyel gazdagodhat. Minden érdeklődőt szertetettel várunk!

A különjárat igénybevételének feltételei:

• A nosztalgia különjáratunkat az alábbi díjjak ellenében egy utazásra bárki igénybe veheti.
  • Aki szeretne, a teljes útvonalon végigutazhat megszakítás nélkül, azonban a két járatra külön-külön jegyet kell váltani.
    • Egy jegy ára: 150 Ft/fő
    • Családi jegy*: 500.- Ft
      (2 felnőtt és legalább 2 fő 14 év alatti együttes utazása esetén)
  • Az autóbusz a feltüntetett megállóban fel- és leszállásra is igénybe vehető.
  • A Tócóskert felé a Jókai utca megállóból indul az autóbusz, miután az Újkert-Egyetem felől visszaérkezett. Ezen a megállóhelyen A menetrendben feltüntetett indulási időt megvárjuk, amennyiben korábban érkezne a busz.
  • Az Ikarus 311 befogadóképessége nem túl nagy, ezért maximum 30 fő számára tudunk ülőhelyet biztosítani érkezési sorrendben.
  • A nosztalgia jármű 23:00-tól az indulásig a Füvészkert utcai parkolóban díjmentesen megtekinthető azok számára is, akik nem utaznak velünk.
  • A 0:50-kor a Jókai utca megállóból a Tócóskert felé induló járat már nem jön vissza a belvárosba!
  • Nosztalgia járat útvonala
    Utolsó járatok